Wat houdt data driven of datagedreven werken in?

Organisaties maken dagelijks vele beslissingen. Succesvolle organisaties maken die op basis van feiten. Die feiten zijn gebaseerd op data, die slim zijn weergeven in dashboards en daarmee inzicht geven. Data driven organisaties maken door dat inzicht betere beslissingen, zijn beter in staat om de markt te monitoren en hier snel op in te spelen, met als gevolg betere prestaties en hogere winsten. Kortom: datagedreven werken is een echte ‘no-brainer’ voor organisaties die zichzelf serieus nemen en de concurrentie voor willen blijven.

Datagedreven werken: slim inrichten

Maar hoe wordt je dan een datagedreven organisatie? Vaak zijn de gegevens niet het probleem. Deze bevinden zich echter in meerdere systemen en zijn daar vaak op verschillende manieren opgeslagen. Deze brei aan informatie moet samenkomen, bijvoorbeeld in een overzichtelijk dashboard, om écht iets met de data te kunnen doen.

Bij PAQT weten we hier raad mee. Business intelligence is namelijk het begin. Dit is het samenbrengen en transformeren van alle beschikbare gegevens tot één logische gegevensbron. Vanuit deze bron aan master data, creëren we overzichtelijke, geautomatiseerde dashboards, die real-time een actueel beeld geven van jouw organisatie. Zo kun je als organisatie datagedreven marketing besluiten nemen op basis van actuele, foutloze en overzichtelijk weergegeven dashboards. Precies het inzicht dat je bedrijf nodig heeft om naar een volgend niveau te groeien.

Overige veel gestelde vragen

 • Hoe snel kan ik beschikken over een BI dashboard?

  Het opzetten van een dashboard is afhankelijk van de hoeveelheid data die we moeten ontsluiten, en hoe deze nu staat opgeslagen. Soms is eerst een transformatie van data nodig, omdat gegevens op verschillende plaatsen anders staan opgeslagen.

  Lees meer over business intelligence dashboards
 • Hoe ziet een samenwerking met PAQT eruit?

  Bij PAQT werken we Agile, in vaste ontwikkelteams. We werken niet vóór, maar mét onze klanten. Dat betekent dat we gezamenlijk doelen vaststellen op basis van jouw ambities.

  Lees meer over de samenwerking met PAQT
 • Welke technieken worden gebruikt voor Data en BI?

  Onze basislijst bestaat uit de meestgebruikte software, maar het is onmogelijk om alle opties te noemen. In overleg met onze experts kunnen we alle mogelijkheden onderzoeken en zetten we de beste techniek voor jouw vraagstuk in.

  Bekijk de lijst van veel gebruikte technieken voor Data & BI
 • Wat is het PAQT dataplatform?

  Het PAQT dataplatform is als het ware een slimme stekkerdoos waar veel databronnen direct aan kunnen worden gekoppeld, zonder dat er daar uitgebreide softwareontwikkeling bij komt kijken. Meer dan vijftig standaard API koppelingen zorgen dat je binnen no-time inzicht hebt in je data. Zo koppelen we eenvoudig meerdere online omgevingen aan elkaar en kunnen we gegevens in meerdere formats laten zien.