Nieuws

IQ-Pass met PAQT.com als techpartner klaar voor Europese markt

Leestijd 2 min

Door Louis Gossieau

Voor internationale groei en uitbreiding in Europa, is IQ-Pass een samenwerking aangegaan met PAQT.com als techpartner. IQ-Pass, gevestigd in Breukelen en Frankfurt, is onderdeel van Boels Rental groep en levert mobiele oplossingen om snel, tijdelijke toegangscontrole op locaties in diverse sectoren te realiseren.

IQ-Pass en PAQT

Centraal in het beheer van veilige, controleerbare toegang tot locaties is de software achter IQ-pass: GoWorkforce. Software waarvoor compliance, schaalbaarheid en flexibiliteit kritische factoren zijn. Voor de doorontwikkeling en internationalisering van deze cloud-oplossing, is ontwikkelcapaciteit daarom essentieel. Het in Nederland succesvolle GoWorkforce-platform zal door PAQT schaalbaar worden gemaakt voor uitbreiding naar Europa.

Maurits en Marc tekenen de overeenkomst

PAQT zal voor de lange termijn fungeren als een strategische techpartner. De businessstrategen en ontwikkelteams denken mee aan de productstrategie waardoor IQ-pass ruimte krijgt om haar Europese doelstellingen te verwezenlijken. PAQT richt zich daarbij niet alleen op de ontwikkeling van de applicatie, maar ook op onderhoud & SLA.

Dankzij de samenwerking kan IQ-Pass inspelen op nieuwe commerciële kansen in de markt, het platform verder doorontwikkelen en verder uitbreiden in Europa. Met als doel: marktleider worden in toegangs- en beveiligingsoplossingen, met de focus op innovatie.

Marc van den Berg, Business Unit Director IQ-Pass: “In onze zoektocht naar schaalbaarheid hebben we in PAQT onze strategische software development partner gevonden. Onze business doelstellingen zijn ambitieus en onze klanten veeleisend. Om onze hoge kwaliteit te blijven handhaven ben ik verheugd dat PAQT een van onze belangrijke strategische partners is.”

Maurits Dijkgraaf, Business Strategist & Director PAQT.com: “Ik zie het als een prachtige mijlpaal om samen met een indrukwekkende organisatie als IQ-Pass een strategisch partnerschap te kunnen starten. Bij PAQT is het onze missie om organisaties te helpen hun ambities waar te maken, en bij IQ-Pass hadden we meteen door dat die goed doordacht zijn. Na hun huidig succes in Nederland, kijken we ernaar uit om door een sterke strategisch en technische samenwerking, het platform schaalbaar te maken voor verdere Europese groei.”

Teamfoto IQ-Pass en PAQT ontwikkelteam
IQ-Pass toegangspoorten

Over IQ-Pass

IQ-Pass, onderdeel van Boels Rental groep, biedt schaalbare oplossingen op het gebied van toegangsprocesbeheer. In de complexe branches waarin zij werkzaam zijn – industrie-, bouw-, maritieme- en offshore sector – zijn compliance, schaalbaarheid, flexibiliteit en efficiency kritische factoren. De schaalbare oplossingen van IQ-Pass bieden uitkomst. Ze leiden toenames van bezoekers- en medewerkersbewegingen efficiënt in goede banen. Ook alle compliancy- en veiligheidsaspecten worden getackeld, met een minimum aan menselijke interventie.

Over PAQT.com

Go digital. Create impact. Dit Utrechtse bedrijf is in 2014 opgericht door Robert Horsmans en Maurits Dijkgraaf en heeft een uitgesproken visie op softwareontwikkeling. De twee jonge ondernemers wisten met deze visie, de bijbehorende pragmatische aanpak en sterke groei van het bedrijf meerdere awards in de wacht te slepen.

Met PAQT is opschalen en professionaliseren voor software scale-ups makkelijk en overzichtelijk. Op dit moment werken bij PAQT bijna 60 specialisten in meerdere ontwikkelteams. Het bedrijf is als een van de weinige uit de branche ISO 9001, ISO 27001 en NEN 7510 gecertificeerd en beheert ruim 60 applicaties.

Meer over Hoe ziet een samenwerking met PAQT eruit?

Alle artikelen