Software

MATCH stimuleert meedoen van anderstaligen in Nederland

Leestijd 2 min

Door Dagmar Ingelse

In Nederland zijn op dit moment circa 15.000 vrijwilligers actief als taalcoach voor 30.000 anderstaligen. Het koppelen van vrijwilligers en deelnemers is echter tijdrovend en wordt vaak nog op papier of met Excel gedaan. PAQT ontwikkelde samen met Stichting Het Begint met Taal een online platform om niet alleen het registreren en koppelen efficiënter te laten verlopen, maar ook om de ontmoetingen te monitoren en rapportages te genereren. Hierdoor blijft er meer budget over om aan echt inhoudelijke activiteiten te besteden.

600.000 anderstaligen

Veel van de 600.000 anderstaligen in ons land gaan weliswaar naar een taalschool maar het schort vaak aan voldoende gelegenheid om in contact met Nederlandstaligen te oefenen. Door taalcoaching wordt daar iets aan gedaan.

Stichting Het Begint met Taal vergroot de bekendheid en de effectiviteit van taalcoaching met materiaal, advies en training. Men traint en ondersteunt zo’n 600 coördinatoren bij 180 organisaties, verspreid over ruim 400 locaties.

Slimmer werken, sneller groeien

Het nieuwe platform MATCH maakt het voor de coördinatoren aanzienlijk makkelijker om geslaagde koppelingen te maken en te monitoren hoe de ontmoetingen verlopen.
Ook opschalen van deze maatschappelijk waardevolle activiteiten is nu goed mogelijk.

Toen letterlijk duizenden mensen afkwamen op Kletsmaatjes, het coronaproof project voor online ontmoetingen, bleek de urgentie van een compleet nieuw serviceplatform dat voldoet aan alle eisen op het vlak van schaalbaarheid, gebruikersgemak en security (AVG, ISO 27001).

PAQT Robert Horsmans
“MATCH verbetert de registratie & begeleiding en vergroot de impact van de organisaties. Het platform is bovendien geschikt voor iedere organisatie die vrijwilligers en deelnemers verbindt. Een krachtige oplossing dus met nog heel veel potentie en een groot maatschappelijk rendement.”
Robert Horsmans Business strategist & Director

Alle artikelen

Kun je niet wachten?

Start je project hier alvast, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Start today

Neem contact op

Je bereikt me het snelst door te bellen naar 06 43 09 10 30

Vul je het formulier hiernaast in, dan reageer ik uiterlijk de eerstvolgende werkdag.
Een bericht via mail of LinkedIn kan natuurlijk ook.

Tot binnenkort!

Maurits Dijkgraaf