Behind the scenes

“Qua sfeer en omgang met elkaar past PAQT bij mij”

Leestijd 2 min

Door Louis Gossieau

Team Luna heeft een nieuwe product owner: Vivian Sromofsky! Inmiddels is ze enkele weken onderweg, dus tijd om eens kennis te maken.

Vivian en Jordan

Vlak voordat ze eerder deze maand startte, reisde ze nog enige tijd rond aan de andere kant van de wereld. “Ik heb een reis gemaakt door Cambodja, van zuid naar noord Vietnam en uiteindelijk Italië. Verschillende culturen leren kennen blijf ik altijd het leukste vinden. Dus dat heb ik ook nog even gedaan voordat ik hier aan de slag ging.”

Onderzoek, testen en de eerste stappen als Product Owner

De roots van de carrière van Vivian liggen in ‘Human Technology’, een opleiding die zich richt op de gebruiksvriendelijkheid van apps en producten. “Vooral het onderzoek doen vond ik leuk. Ik heb toen ook gewerkt bij Makelaarsland waar we een platform ontwikkelden voor het verkopen van je huis. Mensen moesten dat helemaal zelfstandig kunnen doen, dus dan kijk je waar mensen afhaken of vastlopen.” Daar leerde ze ook de eerste ‘kneepjes van het vak’ als rechterhand van de product owner.

Ontwikkelen voor het sociaal domein

Na haar studie ging ze aan de slag bij Lost Lemon. “We werkten aan applicaties voor specifiek het sociaal domein. Voor mij een mooie kans om zo een bijdrage te leveren aan de maatschappij. Na een half jaar kon ik daar als product owner aan de slag. In die rol heb ik vooral aan een applicatie gewerkt die het berichtenverkeer en declaraties tussen gemeenten en zorgaanbieders efficiënter maakte.”

“Het was allemaal best complex en dat vond ik ook echt leuk. Ik nam ook deel aan landelijke werkgroepen met het ministerie, de mensen uit het veld en andere softwareleveranciers. Waar willen we naartoe met de softwareontwikkeling en hoe kunnen we de administratieve lasten nog beter verlichten? Veel dingen die we maakten hadden echter lang de tijd nodig eer ze écht in gebruik genomen werden. Dat was niet alleen voor mij vaak jammer, maar ook voor developers. Die werkten hard om een deadline te halen, maar zagen pas veel later daar resultaat van.”

Vivian op haar werkplek

Op zoek naar snellere resultaten

En dat was dan ook een van de redenen waarom ze verder ging kijken. “Ik wilde meer de commerciële kant op. Applicaties sneller lanceren, meer afwisseling en concrete resultaten op korte termijn.”

Kelvin kwam haar tegen op LinkedIn en na enkele gesprekken bij grote bedrijven en consultancybureaus, voelde PAQT als de juiste match. “Toen ik hier op gesprek kwam had ik dat al snel door. Qua sfeer en omgang met elkaar past PAQT bij mij. Ook jullie blog en Instagram heb ik uitgebreid bekeken. Iedereen is heel open en benaderbaar. Hier hoeft niet alles eerst door drie lagen voor goedkeuring.”

Ook op zoek naar de volgende stap in je carrière?

Check onze vacatures

Een start met een uitdaging

“Ik zou eigenlijk in een volledig nieuw team starten. Maar eenmaal gestart, bleek dat toch anders te gaan. Ik startte natuurlijk bijna 3 maanden later, wilde het netjes overdragen bij mijn vorige werkgever en ben op reis geweest. Olivier was inmiddels net gestart als PO voor Team Core en nam ook tijdelijk Team Luna onder zijn hoede. Samen twee teams draaien bleek al gauw niet optimaal. Het werkt fijner als je beide weet waar je verantwoordelijk voor bent. Nu is die scheiding wat duidelijker en richt ik me als PO op Team Luna. Die duidelijkheid zorgt ook voor een betere structuur.”

Vivian

Van Slowakije tot de Singelloop

Voorlopig heeft Vivian even geen grotere reizen gepland. “Misschien wel naar Slowakije deze zomer. Mijn vader is Slowaaks, dus waarschijnlijk gaan we nog even op familiebezoek. Naast werk sport ik veel, zoals een bootcamp club, lekker buiten. Hardlopen doe ik ook graag. Ik heb me ingeschreven voor de ‘Dam tot Damloop’ en ga ook meedoen met de Singelloop in Utrecht samen met PAQT.”

Welkom Vivian!

Alle artikelen