leslab lesmethodes

Dat digitalisering kansen biedt om het anders en beter te doen, bewijst LesLab, een gerenommeerde en meervoudig onderscheiden uitgever van lesmethodes voor loopbaanontwikkeling. LesLab werkt samen met PAQT aan digitalisering en vooral verrijking van lesmaterialen voor het voortgezet onderwijs met de applicatie Proeftuin. Kortom: digitalisering verbetert lesmethodes.

PAQT leslab stijn van oers
Door onze materialen te digitaliseren krijgen we de kans om het onderwijs op een compleet andere manier in te richten. Beter, slimmer, makkelijker en ook nog eens leuker. De lessen vergroten de interactiviteit tussen leraar en leerling. Ook op veilige afstand!
Stijn van Oers Ontwikkelaar en hoofd marketing
Leslab visual 1

Over LesLab

LesLab ontwikkelt lesmaterialen waarmee jongeren zich voorbereiden op hun toekomst, de zogenaamde LOB-methoden (loopbaanontwikkeling en -begeleiding).
Deze creatieve lesmethodes zijn ontwikkeld samen met docenten en leerlingen. Ze zijn gericht op zelfinzicht, 21-eeuwse vaardigheden en het ontdekken van talenten en mogelijkheden. LesLab is opgericht en wordt geleid door docenten met ruime onderwijservaring. De onderneming innoveert continu en is dan ook tweemaal onderscheiden met de NOT-innovatieprijs.

Digital first

Digital first is het motto waarbij mobiele devices centraal staan. Hierdoor is het LOB-onderwijs met Proeftuin niet langer plaatsgebonden. Maar nog belangrijker is dat digitalisering de kans bood om de oorspronkelijk ‘papieren’ lesmethode zelf ingrijpend te vernieuwen.

De interactieve methodes van Proeftuin bestaan uit verschillende thema’s met drie lessen, een test- en een eindopdracht. Na een review van de eindopdracht door de docent kan een leerling door naar een volgend thema. Dit is visueel gemaakt door een route op een landkaart. Leerlingen bouwen hiermee gedurende hun hele schooltijd een portfolio op: het loopbaandossier.

Laptop leslab

Inzicht in voortgang

Leerlingen hebben ten alle tijden inzicht in hun voortgang. Dit wordt visueel gemaakt met een landkaart.

Verschillende thema's met 3 lessen

De methodes van de app bestaan uit verschillende thema’s met steeds drie lessen, een test- en een eindopdracht.

MVP voor snelle feedback

De software is zodanig ingericht dat docenten en decanen hun lesprogramma optimaal kunnen ondersteunen. Iedere docent en iedere klas is anders, daarom worden er presentaties in drie varianten aangeboden. Docenten houden bovendien continu een vinger aan pols omdat alle data (leerstof, opdrachten, antwoorden) nu op één plek samenkomen.

Proeftuin is een Minimum Viable Product om de scholen zo snel mogelijk met deze vorm van ‘onderwijs op afstand’ te ondersteunen. Aangezien het gaat om persoonsgevoelige informatie stond goede beveiliging daarbij voorop. Op basis van de feedback van gebruikers zal de software in de toekomst worden verbeterd en uitgebreid, onder ander met nog meer interactie tussen leerling en docent.

Leslab mobile
Leslab visual

Optimale samenwerking

Hoofd marketing van LesLab Stijn van Oers: “PAQT is heel sterk in het proces. In het van A tot Z concreet maken wat we gaan doen. Ze nemen ruim de tijd om voor te verkennen, de vraag te doorgronden – om vervolgens echt meters te maken. Ook het wekelijks opleveren en vooruitkijken maakte de samenwerking zeer soepel en goed te combineren met ons andere werk.

Daarnaast ziet Proeftuin er gewoon heel erg goed uit. Functionaliteit en vormgeving versterken elkaar. Vergeet niet dat jongeren veel gewend zijn online, dus het was voor ons heel belangrijk om bij hun belevingswereld aan te sluiten. Ook daarmee zijn we de rest van de markt weer een stap vooruit.”

Innovatieve oplossing

  • Inloggen via toegang.org
  • Symfony platform api
  • Dynamische content

De applicatie

  • Beschermde rechten en rollen
  • Vue.js
  • XML-koppeling beschikbaar

Wetenswaardig

  • Inzicht in voortgang studenten
  • Geschikt voor zowel digitaal als klassikaal lesgeven
  • AVG proof

Terug naar overzicht

PAQT ambitie

Overtuigd?

Vertel ons je ambitie. We denken graag met je mee.

Neem contact op

Je bereikt me het snelst door te bellen naar 06 43 09 10 30

Vul je het formulier hiernaast in, dan reageer ik uiterlijk de eerstvolgende werkdag.
Een bericht via mail of LinkedIn kan natuurlijk ook.

Tot binnenkort!

Maurits Dijkgraaf