Technieken

Single Page Application (SPA)

Een Single Page Application is een applicatie die past op één pagina en daardoor snel, prettig en makkelijk werkt. Bij PAQT ontwikkelen we zo’n SPA met het front-end framework Vue.js.

PAQT Single Page Application

Makkelijker werken

Wanneer je alléén data uit de back-end nodig hebt, hoeven andere onderdelen die je al eerder hebt opgehaald niet opnieuw geladen te worden. Denk bijvoorbeeld aan HTML van de pagina, javascript- en opmaakbestanden. Dat werkt niet alleen supersnel maar zorgt ook voor een rustige ervaring bij de gebruiker.

Inertia.JS verbindt front- en back-end

Bij PAQT  gebruiken we het Vue.js framework voor front-end en Laravel voor back-end ontwikkeling. Met de komst van Inertia.js worden beide frameworks nog efficiënter met elkaar verbonden. Voor ons betekent dat tijdwinst bij het bouwen. En de eindgebruiker geniet van een snellere, responsive applicatie door de (nog) kortere laadtijd.

Kortere laadtijd

Het ophalen van data uit de backend gebeurt wel telkens opnieuw – maar daar biedt Inertia.js nu een fraaie oplossing voor. Inertia.js haalt bij de eerste oproep alle informatie op. Daarna houdt het bij welke informatie geladen is. Bij nieuwe page-loads worden uitsluitend de gevraagde data opgehaald en dat scheelt flink in tijd. Ook makkelijk: formulieren die worden ingevuld gaan niet verloren wanneer je de pagina verlaat. Ga je een pagina terug, dan staat alles er nog steeds.

PAQT SPA

Sneller bouwen, minder complexiteit

Ook bij het bouwen van een SPA met Inertia.js is er sprake van tijdwinst. Er zijn geen API-koppelingen meer noodzakelijk en dat maakt de ontwikkeling minder complex. Wel is het zo dat een deel van de complexiteit verschuift van front-end naar back-end – maar dat is bij PAQT, waar grotendeels back-end developers werken, juist handig.

Inertia.js verbindt front- en back-end efficiënt met elkaar via adapters. Er zijn op dit moment drie officiële client-side adapters (React, Svelte en Vue.js) en twee server-side adapters (Rails en Laravel).

Voorbeelden van Single Page Application (SPA) projecten

Veel bedrijven gingen je voor. PAQT ontwikkelde al maatwerk software, koppelingen en webapplicaties voor talloze bedrijven, instellingen en overheden. Bekijk de Single Page Application (SPA) succescases van organisaties die hun oplossing door PAQT lieten maken.

Bekijk alle cases

Waarom SPA met Inertia.js?

  • SPA’s zonder API’s (servergestuurd)
  • Minder complexe applicaties
  • Gebruikmaken van bestaande back-end frameworks
  • Geen andere manier van programmeren voor de developers
  • Gebruik van Vue.js, React of Svelte voor presentatie data uit back-end
  • Snellere, responsive applicaties voor de eindgebruiker

Kun je niet wachten?

Start je project hier alvast, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Start today

Neem contact op

Je bereikt me het snelst door te bellen naar 06 43 09 10 30

Vul je het formulier hiernaast in, dan reageer ik uiterlijk de eerstvolgende werkdag.
Een bericht via mail of LinkedIn kan natuurlijk ook.

Tot binnenkort!

Maurits Dijkgraaf