Met name overheden doen graag een beroep op de expertise van Vitence Mobiliteit. Dit breed georiënteerde adviesbureau is namelijk door en door thuis in de wereld van verkeer, mobiliteit, infrastructuur en contractvervoer. Vitence bedacht met MaasHub een Portaal voor beheer van vervoerscontracten waarmee gemeenten meer greep krijgen op bijzonder vervoer.

Efficiënte applicaties met ook maatschappelijke relevante effecten – PAQT ontwikkelt digitale oplossingen voor logistiek.

PAQT vitence pascal
Met MaasHub krijgen gemeenten heel eenvoudig inzicht in en greep op bijzonder vervoer en contractbeheer. Snel, veilig en betrouwbaar. PAQT heeft als echte softwarepartner bewezen deze oplossing te kunnen leveren.
Pascal van der Velden Directeur

Zie maar dat je het geregeld krijgt

Mensen willen mobiel zijn, maar dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Gemeenten verzorgen daarom leerlingen-, AWBZ- en WMO-vervoer. Daarbij zijn veel partijen betrokken en dat leidt tot complexe datastromen. Voor een gemeente is het moeilijk om het overzicht te houden. De administratie vergt veel tijd en bij handmatige verwerking worden snel fouten gemaakt. Het nieuwe portaal voor beheer van vervoerscontracten MaasHub biedt uitkomst.

Een voorbeeld

Mevrouw De Vries wil graag op woensdag om 10.00 uur een taxi van de Acacialaan naar de Bloemenkade. En om 12.00 uur weer naar huis. De taxi moet wel geschikt zijn voor haar rolstoel. En ze reist samen met een begeleider. Voor een taxibedrijf is dit een relatief eenvoudige zaak – maar het is een flinke uitdaging wanneer de gemeente verantwoordelijk is voor het organiseren en de vergoeding van dit vervoer.

PAQT Portaal voor beheer van vervoerscontracten vitence
PAQT Portaal voor beheer van vervoerscontracten gemeenten

Meerdere partijen

De gemeente heeft via een aanbestedingsronde gekozen voor een callcenter dat het telefoontje van mevrouw De Vries verwerkt. En voor een taxibedrijf dat mevrouw vervoert. Het aantal aangenomen telefoontjes en de verreden kilometers moeten worden geregistreerd en vergoed. Ook moet worden bijgehouden op hoeveel kilometers mevrouw recht heeft en hoeveel ze verbruikt. Dit gebeurt via een betaalpas van MultiCard.

Uniek in Nederland: MaasHub

Vitence heeft dé oplossing voor het verkrijgen van grip op dit proces: MaasHub. Met dit online portaal voor beheer van vervoerscontracten hebben gemeentes regie over het hele proces rond mobiliteit en alle datastromen tussen callcenters, vervoerders en Multicard.

PAQT  is als partner ingeschakeld voor de ontwikkeling van deze innovatieve oplossing. MaasHub is een volledig geautomatiseerde applicatie voor het managen van vervoerscontracten, klachtenafhandeling en informatieanalyse. Koppelingen zijn talloos en het gaat om heel veel persoonsgegevens die dagelijks worden verwerkt. Dit vroeg om de strengst mogelijke maatregelen om up-time, stabiliteit, performance en veiligheid te waarborgen.

MaasHub is een uniek portaal dat datastromen op ingenieuze manier combineert – Jury Dutch Interactive Awards

Klaar voor de toekomst

MaasHub is van vitaal belang voor Vitence Mobiliteit en de aangesloten gemeenten. Er bestaat geen vergelijkbare oplossing. Momenteel wordt MaasHub door 14 gemeentes gebruikt, binnenkort zullen dat er circa 60 zijn. Ze krijgen een beter inzicht en meer controle, kunnen beter plannen en de kans op fouten is minimaal.

Vitence Mobiliteit wil de applicatie de komende jaren uitbouwen tot een high performance ‘MaaS’-platform: Mobility as a Service. Dit betekent dat het platform een steeds grotere rol gaat spelen in overheidsvraagstukken rondom mobiliteit. PAQT zal een belangrijke rol spelen bij de verdere ontwikkeling en het onderhoud van de applicatie.

Daarnaast verzorgen we de technische contacten met de betrokken externe bedrijven, zoals Multicard, callcenters, Connexxion en andere grote vervoerders. Dit is van cruciaal belang omdat MaasHub rust op koppelingen met de eigen systemen van al deze partijen.

Uniek Mobility as a Service-platform

  • Real-time API-koppelingen voor het ontvangen, verwerken en distribueren van vervoersbewegingen
  • Hoogwaardig en compleet platform met heldere dashboards en audit logs voor het nagaan van mutaties
  • De software en achterliggende onderhoudsprocessen voldoen aan de BIO (Baseline Informatiebeveiliging Overheid)

Technische specificaties

  • Nieuw, hoogwaardig API-protocol, speciaal ontworpen door PAQT voor uitwisseling vervoersberichten
  • Beveiligde verbindingen van en naar het platform op basis van OAuth 2.0
  • Robuuste, modulaire basis dankzij applicatieframework Laravel

Impact & gebruik

  • Verwerking van meer dan 60.000 ritten per maand
  • Operationeel bij 14 gemeentes
  • Koppelingen met 4 grote vervoerders en 2 externe partijen (o.a. Connexxion en MultiCard)

Terug naar overzicht