Van digitaliseren naar digitaal transformeren met maatwerk software

Leestijd 5 min

Door Robert Horsmans

Wil jij echt innoveren door volop gebruik te maken van digitale kansen en mogelijkheden? Dan ben je bij PAQT precies aan het juiste adres. Als IT-specialisten, bedrijfskundigen én ondernemers ondersteunen we je niet alleen bij het digitaliseren van deelprocessen maar vooral bij het digitaal transformeren van je hele organisatie. En dat kan alleen door duurzaam en intensief samen te werken.

PAQT framework react native

Deel je business idee met PAQT

Wil je een bepaalde handeling automatiseren, dan kan iedere rechtgeaarde developer je daarbij uitstekend van dienst zijn. Maar wanneer je echt wilt innoveren is een breder perspectief noodzakelijk. Door je ambitie en ideeën al in een vroeg stadium te delen, vergroot je de kans op succes.

Laat ons vanuit verschillende perspectieven naar je concept kijken en daarmee waarde toevoegen. Laat ons meedenken over hoe je het ‘aanvliegt’, wat de slimste aanpak is, welke risico’s en obstakels er zijn. Uiteraard kijken we daarbij ook naar je huidige situatie en naar de knelpunten en kansen die je medewerkers en andere stakeholders zien.

Ga er maar vanuit dat je oorspronkelijke idee nog tal van veranderingen zal ondergaan om steeds beter, scherper en kansrijker te worden. Binnen onze gestandaardiseerde werkwijze Rise worden die veranderingen als vanzelfsprekend omarmd en consistent en consequent uitgewerkt.

Software implementeren is nooit afgerond

Digitaal transformeren kent geen eindstation. Omstandigheden veranderen, de markt verandert en klanten en gebruikers ontwikkelen nieuwe eisen en verwachtingen. Software implementeren betekent dan ook altijd een strategische samenwerking aangaan voor langere termijn.

Voor een horecaonderneming ontwikkelden we een nieuw systeem om offertes uit te brengen. Of beter gezegd: om de klant zelf online de offerte op te laten stellen. Meer dan 8.000 offertes zijn daardoor inmiddels uitgebracht, in een fractie van de tijd die eerder nodig was. Een gigantische besparing.

Deze softwareoplossing op maat is vooral gericht op grote groepen. Omdat de vergadermarkt inmiddels weer booming is, ziet de onderneming nieuwe mogelijkheden. Maar daaraan ligt wel een ander proces ten grondslag. Met o.a. workshops en add-ons als beeldschermen. We blijven kortom samen nieuwe business kansen zoeken en transformeren.

 

Unieke en innovatieve software tools

Bij PAQT zien we bijna dagelijks nieuwe concepten en ideeën voorbijkomen. Er zijn specialisten die met een volstrekt unieke tool het verschil willen maken. En er zijn organisaties die innoveren door processen en systemen soepeler te laten verlopen, te koppelen en te integreren.

Specialisten zijn onder andere de SaaS-ondernemers die een markt transformeren door een slimme tool in licentie te verkopen. Een mooi voorbeeld hiervan is TiQiT.

Deze tool maakt de zeer complexe logistiek rondom bouwprojecten beheersbaar. Dat zorgt voor veel efficiënter werken en forse kostenbesparingen, maar ook voor minder uitstoot van CO2 en fijnstof, en minder verkeershinder rondom bouwplaatsen.

Andere inspirerende voorbeelden zijn LesLab met digitale oplossingen voor betere lesmethodes, Het Begint met Taal voor het matchen van vrijwilligers en deelnemers taalcoaching en Vendr voor een versneld verkoopproces van beleggingsvastgoed.

 

Slimme maatwerk platforms

Andere organisaties transformeren juist hun eigen activiteiten met digitale platforms. Ze willen niet langer werken met een standaard software die net niet doet wat ze nodig hebben. Of met 10 pakketten die niet echt met elkaar samenwerken.

Ze willen één maatwerk softwareoplossing die de hele keten automatiseert en alle onnodige processtappen elimineert. Alleen door letterlijk te transformeren blijven ze vooroplopen in hun branche.

Recoll bijvoorbeeld. Deze onderneming recyclet gebruikte inktcartridges. Om dat (door heel Europa) op een efficiënte manier te doen is een platform geïmplementeerd dat de eigen SAP-systemen integreert met de software van drie transporteurs, en met een B2B webshop en spaarsysteem voor retailers.

Maar kijk zeker ook eens naar een overheidsinstelling als Belastingsamenwerking Gemeenten en Waterschappen die met een nieuw platform 14 verschillende softwaresystemen en een centrale dataopslag heeft geïntegreerd. Of naar Robidus dat met een middleware-applicatie zorgt voor het probleemloos verwerken van verzuimdata van klanten die allemaal hun eigen HR-softwaresysteem hebben.

 

Omdenken

Als software en innovatie partner implementeert PAQT niet alleen maatwerk software om processen te verbeteren en te versnellen, we kijken ook of de processen zélf misschien anders ingericht moeten worden.

  • De SaaS-oplossing van LesLab was oorspronkelijk bedoeld om bestaande onderwijsboeken te digitaliseren. Maar de opdrachten, werkvormen en multimedia die je met een platform kunt aanbieden zijn veel en veel rijker. Samen hebben het proces van lesgeven opnieuw uitgedacht en vormgegeven.
  • Recoll was op zoek naar een manier om consumenten gebruikte inktcartridges vanuit huis te laten inleveren. Een aanvankelijk nogal ingewikkeld verhaal met enveloppen versturen, ophalen en centraal inzamelen. Uiteindelijk hebben we door integraties met vervoerders, waaronder DHL, digitale postzegels gegenereerd waarmee de consument alles zelf kan doen.

 

Wil jij ook de stap maken van digitaliseren naar digitaal transformeren? Wij maken het mogelijk en makkelijk voor je. Start je project vandaag nog!

 

Meer over Informatie over Digitale Transformatie

Alle artikelen

Scale-up software workshop cta

Weten waar jouw kansen liggen?

In de workshop Digitale transformatie krijg jij inzicht in de kansen die maatwerk software biedt voor jouw onderneming. Geheel gratis en vrijblijvend.