Services

Loyale klanten? Kies voor een mobiele app!

Leestijd 4 min

Door Maurits Dijkgraaf

Eindgebruikers blijken veel meer emotie en binding te voelen met een mobiele app dan met een toepassing op het web. Geen wonder dus dat transacties, communicatie en digitale samenwerkingen zich razendsnel verplaatsen van desktop naar smartphone en tablet. In plaats van ‘gewoon’ een middel om te reserveren, bestellen en betalen is de mobiele app een geweldige tool om klantloyaliteit te versterken. Heeft jouw organisatie al een mobiele app?

PAQT mobiele apps

Dicht bij de klant

Met een mobiele app zorg je om te beginnen natuurlijk voor veel gebruiksgemak. Native en crossplatform apps voelen bovendien meteen vertrouwd aan. En ze hebben toegang tot alle functies van een device, niet alleen de camera en microfoon, maar ook pushnotificaties, bewegingssensoren en locatiegegevens. Dat gebruiksgemak of zelfs gebruikplezier, zorgt voor verbinding en loyaliteit.

Met een mobiele app zit je heel dicht op de huid van je klant. Die kan met één klik in contact komen met jouw organisatie. En jij kunt met het grootste gemak een bericht actief pushen.

Het gebruiken van online cookies kent steeds meer restricties en wordt misschien wel helemaal verboden – met een mobiele app heb je van die beperkingen geen last. Daarmee is de mobiele app de ideale tool voor 1-op-1 contact. Voor precies de juiste aanbieding of actie op precies het juiste moment.

BlueHandz PAQT mobile

Voordelen mobiele app

  • Gebruikplezier
  • Zorgt voor verbinding
  • Loyaliteit

Kies de juiste partner

Als een mobiele app een sleutelrol gaat vervullen in het contact met je klant is het belangrijk dat je een strategische softwarepartner vindt die jouw organisatiedoelen goed begrijpt en een oplossing terug kan vertalen naar wat het je oplevert. Een mobiele app die niet aansluit bij de behoeften en wensen van je klant en bij jouw business goals is de investering niet waard.

Daarnaast is het belangrijk dat je een leverancier kiest die het hele traject beheerst en daardoor kwaliteit kan borgen. Dat betekent naast goede codekwaliteit ook hoogwaardig UX/UI-design, betrouwbare en stabiele koppelingen met bestaande systemen, informatiebeveiliging en soepel publiceren in een app store. De eerste versie moet meteen een volwaardige oplossing zijn.

Met een slimme mobiele app kun je je onderscheiden ten opzichte van andere aanbieders. Uiteraard zitten die ook niet stil, dus je bent gebaat bij een korte levertijd, bij een snelle time-to-market. Tot slot zijn natuurlijk ook de kosten belangrijk. Gelukkig heeft een mobiele app vaak een beperkte scope en is daarmee zeer zeker betaalbaar.

Nieuwe kansen benutten

Met een mobiele app gaat er een hele wereld aan nieuwe mogelijkheden voor je open. Het is een geweldige tool voor nieuwe ambities en targets, zonder torenhoge investeringen of een langdurig ontwikkeltraject. Wij verwachten zelfs dat de mobiele app binnen niet al te lange tijd de enige ‘drager’ van communicatie, samenwerkingen en transacties met de klant of eindgebruiker is.

Alle artikelen