Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) is een onafhankelijke stichting die partijen helpt om Nederland veiliger en leefbaarder te maken. Het CCV biedt onder andere advies op maat, voorlichtingsmateriaal en instrumenten. Wat ze zeker weten?Digitalisering bevordert veilig wonen.

Een van die instrumenten is het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW), een certificaat dat wordt toegekend aan woningen die goed beveiligd zijn tegen inbraak.

Doelmatig, transparant en makkelijker samenwerken – PAQT ontwikkelt digitale oplossingen voor de non-profit branche.

PAQT PKVW Elisanne van der Tuuk
Met deze applicatie kunnen onze klanten veel sneller en makkelijker de juiste producten vinden. Daardoor hebben ze meer tijd voor hun core business: het beveiligen van huizen.

We zijn zeer content met de werkwijze van PAQT. Ze gebruiken begrijpelijke taal en stellen concrete vragen. Door het werken in sprints konden we snel schakelen en hebben we veel voor elkaar gekregen!
Elisanne van der Tuuk Communicatieadviseur
PAQT Digitalisering bevordert veilig wonen

Digitalisering noodzakelijk

Het Politiekeurmerk-certificaat wordt toegekend wanneer een erkend bedrijf op de juiste manier de juiste producten heeft geïnstalleerd. Iedere drie jaar verschijnt hiervoor een handboek met richtlijnen en iedere twee jaar een aangepaste productenlijst. Die lijst bestaat uit gecertificeerd hang-en-sluitwerk.

Deze grote hoeveelheid data werd gepubliceerd als pdf. Het updaten en bijhouden van de lijst kostte veel tijd, actuele gegevens waren uiteraard niet realtime toegankelijk en de lijst bleek voor professionals vaak lastig te begrijpen. Soms moesten er ook andere lijsten worden geraadpleegd om alle noodzakelijke informatie te verzamelen. Digitalisering heeft hierin verandering gebracht.

Online database

PAQT ontwikkelde een webapplicatie om de omvangrijke database met producten online toegankelijk te maken. API-koppelingen zorgen voor de import en export van gegevens.

Hierdoor zijn alle producten die voldoen aan de inbraakweringsklasse beschikbaar voor professionals als PKVW-bedrijven en bijvoorbeeld aannemers, architecten, woningcorporaties. Ook voor consumenten is de informatie over producten (en erkende bedrijven) vrij toegankelijk.

De database kan snel en makkelijk dagelijks bijgehouden worden en is daardoor altijd up-to-date. De informatie is bovendien veel overzichtelijker en begrijpelijker geworden. Producten zijn aanmerkelijk sneller te vinden. En de dataveiligheid is aantoonbaar op orde.

PAQT Digitalisering bevordert veilig wonen online

Veiligheid is samenwerken

Voor de ontwikkeling van de applicatie is samengewerkt met het CCV maar ook met de certificatie-instelling Centrum voor Beveiliging en Veiligheid en de stichting Kwaliteit Gevelbouw, een onafhankelijke instantie die hang-en-sluitwerk test op sterkte en duurzaamheid.

De samenwerking met PAQT zal worden voortgezet want het CCV wil graag al haar processen digitaliseren om straks het gehele certificatieproces flexibel te kunnen beheren via de applicatie. De huidige software is daarop ook ingericht en uitstekend uitbreidbaar en schaalbaar.

Inhoud

  • 3.000+ gecertificeerde producten
  • 250 categorieën; 50 lijsten
  • Online toegang voor professionals en consumenten

Techniek

  • Gebouwd met Inertia.js
  • Nadruk op usability
  • Google Page Speed: 95

Toekomst

  • Productafbeeldingen
  • Montagehandleidingen
  • Digitalisering certificatieproces

Terug naar overzicht

PAQT ambitie

Overtuigd?

Vertel ons je ambitie. We denken graag met je mee.

Neem contact op

Je bereikt me het snelst door te bellen naar 06 43 09 10 30

Vul je het formulier hiernaast in, dan reageer ik uiterlijk de eerstvolgende werkdag.
Een bericht via mail of LinkedIn kan natuurlijk ook.

Tot binnenkort!

Maurits Dijkgraaf