Iets leuks organiseren aan het strand voor vrienden of collega’s? Uitzoeken wat mogelijk is en een offerte aanvragen kan behoorlijk tijdrovend zijn. Ook voor de aanbieders overigens! PAQT ontwikkelde daarom een slimme offertetool voor Strandtent Solbeach.

PAQT solbeach Marcel Dijkstal
Een geautomatiseerde offerteaanvraag lijkt misschien onpersoonlijk. Maar juist die tijdsbesparing geeft ruimte voor een persoonlijke benadering in het vervolg. We weten dan immers wat de klant wil en kunnen daarop inspelen!
Marcel Dijkstal Eigenaar Solbeach

Over Solbeach

Een geweldige dag aan het strand. Met een keur aan activiteiten, lekker eten en uitstekende bediening. Dat is de missie van Solbeach, dat met twee paviljoens en 800 zitplaatsen tot de grootste strandtenten van Scheveningen behoort. Door de ruime capaciteit is Solbeach ook een populaire locatie voor bedrijven.

PAQT offerte applicatie

Handmatig offertes verwerken

Het maken van offertes voor (grote) bedrijfsuitjes, bijeenkomsten en evenementen is altijd maatwerk en kostte Solbeach veel tijd. Aanvragen via de website werden met de hand verwerkt en als Word-document verstuurd, met alle gevolgen van dien. En als het druk was in de strandtent kon het natuurlijk even duren voor een offerte werd uitgebracht.

Ook het opvolgen was moeizaam. Het ontbrak aan een overzicht van openstaande offertes. Nabellen gebeurde op gevoel. En het over-en-weer aanpassen van documenten leidde tot misverstanden. Tot problemen in de keuken op de dag zelf aan toe.

In vijf stappen een offerte op maat

De responsive, online offertetool die PAQT ontwikkelde laat een klant in vijf stappen zien wat een middag, avond of dagje aan zee kost. Inclusief eten, drinken en (combinaties van) activiteiten. Speciale eetwensen of drank afkopen voor een vast bedrag – het is allemaal mogelijk.

De klant kan het arrangement aanpassen tot het helemaal naar wens is. Daarna genereert de tool automatisch een offerte en verstuurt deze via e-mail. Bij Solbeach worden alle aanvragen verzameld in een handige CRM-module om de offertes efficiënt te verwerken. De offertes zijn bovendien een duidelijke briefing voor de crew op de dag zelf.

PAQT offertetool solbeach
PAQT offertetool

Automatisch offerte uitbrengen

Een offerte uitbrengen kostte ruim een half uur, heen en weer bellen, mailen en aanpassen niet meegerekend. Nu gebeurt het geheel automatisch.

Kortom: nu al meer dan 1.250 uur werk bespaard, staat gelijk aan 1 fulltime salesmanager

De offertetool ontzorgt optimaal. De eigenaar bespaart niet alleen veel tijd maar heeft ook direct inzicht in het salestraject en meer controle over de hele bedrijfsvoering. Dit gaf Solbeach de mogelijkheid om uit te breiden door twee horecazaken aan het strand over te nemen.

Toekomst

Het systeem biedt ruimte voor slimme modules om het hele proces van aanvraag, bevestiging, uitvoering en facturatie binnen één systeem te automatiseren. Daarnaast wordt het voor de klant mogelijk om ook de tijdstippen zelf in te stellen. Tot slot wordt zelfs de keuken automatisch geïnformeerd over welke producten moeten worden ingekocht.

De cijfers tot nu toe

  • 6000+ offertes tot op heden
  • 3000+ manuren bespaard
  • Gemiddelde groepsgrootte 80 personen
  • 90% offertes akoord

Terug naar overzicht

PAQT ambitie

Overtuigd?

Vertel ons je ambitie. We denken graag met je mee.

Neem contact op

Je bereikt me het snelst door te bellen naar 06 43 09 10 30

Vul je het formulier hiernaast in, dan reageer ik uiterlijk de eerstvolgende werkdag.
Een bericht via mail of LinkedIn kan natuurlijk ook.

Tot binnenkort!

Maurits Dijkgraaf