PAQT customer panel voor webprofessionals

RealHosting is een Nederlandse hostingprovider, gespecialiseerd in webhosting, domeinregistraties en SSL-certificaten. Het bedrijf werkt met een customer panel voor webprofessionals waar hun partners (resellers) hun zaken op elk moment zelf kunnen regelen. RealHosting is een onderdeel van Total Webhosting Solutions (TWS), de grootste hostingprovider van ons land.

Veilig, schaalbaar en klantvriendelijk – PAQT ontwikkelt digitale oplossingen voor cloudcomputing.

PAQT realhosting pim efting
Ondanks de grote complexiteit en tijdsdruk, hebben de code-tovenaars van PAQT het voor elkaar gekregen om iets moois te ontwikkelen. We hebben bijna geen bugs en ze zijn terecht trots op hun werk.
Pim Effting Managing director

Veeleisende klanten

De klanten van RealHosting zijn webprofessionals zoals PAQT, en die stellen uiteraard andere en hogere eisen dan consumenten. De markt blijft zich bovendien razendsnel ontwikkelen. Het was zaak om een customer panel te ontwikkelen dat voldoet (en blijft voldoen) aan de verwachtingen van deze specifieke klantengroep en daarnaast beter aansluit bij de eigen werkprocessen van RealHosting.

De klanten van RealHosting hechten aan een goed functionerende applicatie waarmee ze optimaal zelfredzaam zijn. De overdaad aan features in de oude software riep echter veel vragen op, waardoor ook de druk op de klantenservice behoorlijk hoog was. Zowel frontend als backend waren dus toe aan een grondige herziening.

PAQT RealHosting Customer panel

Maatwerk applicatie afgestemd op bedrijfsprocessen

PAQT heeft, samen met interactiedesigner Eagerly Internet, een volledig nieuw customer panel ontwikkeld dat aansluit bij de werkprocessen van alle betrokken partijen: resellers, indirecte klanten (klanten van resellers), directe klanten (eigenaren van een domein) en RealHosting zelf.

In het scrumproces zijn klanten intensief betrokken en kwamen ze zelf met prioriteiten en backlogmanagement. Door gefaseerd live te gaan is bovendien continu gezocht naar feedback van de gebruikers. Eerst alleen over performance, daarna ook over gemak en ervaring.

PAQT software platform

Robuust, gebruiksvriendelijk en schaalbaar customer panel

Het nieuwe modulair opgezette customer panel is robuust, schaalbaar en toekomstbestendig. De applicatie is volledig opgezet vanuit microservices (Laravel/Lumen), gebouwd in Vue.js, en bevat koppelingen met onder andere Openprovider, Plesk, Power DNS en Spam Experts.

Klanten kunnen nu heel eenvoudig en intuïtief, op ieder moment en zonder tussenkomst van de supportmedewerkers van RealHosting, zaken regelen als hosting aankopen en domeinnamen instellen. Vergeleken met het oude portal bevat het minder functionaliteiten waardoor het bovendien beter te onderhouden is.

PAQT RealHosting customer panel webprofessionals

Blijvend in ontwikkeling

Het momenteel goed functionerende Minimum Viable Product zal de komende tijd geoptimaliseerd worden voor de verschillende stakeholders. Er is nog een lange backlog van functionaliteiten en optimalisaties waaraan, ook na de uitrol naar het volledige klantenbestand, gewerkt blijft worden.

Het is de ambitie van RealHosting om met dit nieuwe customer panel de meest gebruiksvriendelijke hostingpartner voor webprofessionals in Nederland te worden. Ook zusterbedrijf deHeeg.nl (onderdeel van Total Webhosting Solutions) zal met deze applicatie gaan werken.

Cijfers op een rij

 • 13.000 domeinhosting pakketten
 • 70.000 domeinregistraties
 • Ruim 300 partners/resellers

Over de applicatie

 • Generiek opgezet voor hergebruik
 • Uitstekend UX design
 • Microservice architectuur
 • Laravel/Vue.js

Uitgebreid arsenaal aan koppelingen

 • Openprovider voor vrije domeinnamen
 • Plesk voor websiteconfiguratie-beheer en SpamExperts voor anti-spam email filtering
 • Power DNS
 • Mollie payments integratie voor direct afrekenen
 • Koppeling met Twinfield Online Boekhouden

Terug naar overzicht

PAQT ambitie

Overtuigd?

Vertel ons je ambitie. We denken graag met je mee.

Neem contact op

Je bereikt me het snelst door te bellen naar 06 43 09 10 30

Vul je het formulier hiernaast in, dan reageer ik uiterlijk de eerstvolgende werkdag.
Een bericht via mail of LinkedIn kan natuurlijk ook.

Tot binnenkort!

Maurits Dijkgraaf