PAQT Veilig wonen scan

Een woning met het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) voldoet aan de eisen op het gebied van inbraakpreventie en sociale veiligheid. Door goede beveiligingsmaatregelen zoals gecertificeerd hang-en-sluitwerk en goede verlichting vermindert de kans op inbraak met zo’n 80%.

Met de nieuwe online Veilig Wonen Scan onderzoeken woningeigenaren zelf snel en makkelijk hoe veilig hun woning is en welke verbeteringen er mogelijk zijn. Men ziet automatisch welke slotenmakers voldoen aan het PKVW en er kan meteen vanuit het platform een online afspraak worden gemaakt.

De scan is een samenwerkingsverband van Politiekeurmerk Veilig Wonen, het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid en PAQT.

PAQT PKVW Susanne Schat
Het is PAQT gelukt om de kracht van het Politiekeurmerk Veilig Wonen te vatten in een platform waar consument, erkend specialist en goedgekeurde producten verbonden worden om samen Nederland inbraakvrij te maken.
Susanne Schat Adviseur/Projectleider Politiekeurmerk
PAQT Veilig wonen scan SPA

Over het CCV/PKVW

De onafhankelijke stichting Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) helpt veiligheidsproblemen in kaart te brengen en op te lossen. Men biedt advies, kennis, instrumenten, voorlichtingsmateriaal en keurmerken gericht op veilig wonen, veilig werken en veilig leven. Preventie is daarbij steeds het uitgangspunt. Het Politiekeurmerk Veilig Wonen van het CCV is een keurmerk voor woningen die voldoen aan de eisen op het gebied van inbraakwerendheid en sociale veiligheid.

Inbraakpreventie stimuleren

Met de online scan wil het CCV de inbraakpreventie in ons land een flinke impuls geven. De scan is gericht op bewustwording bij de burgers, het verbeteren van de veiligheid van woningen én het buitensluiten van het grote aantal malafide slotenmakers.

Hoewel de beveiligingsbranche steeds meer geavanceerde innovaties kent, wordt met een aantal basismaatregelen de kans op een geslaagde inbraak al met zo’n 80% vermindert. Het gaat dan om goed hang- en-sluitwerk, maar ook om verlichting, zicht en bereikbaarheid. Een expertpanel van slotenmakers heeft ervoor gezorgd dat in slechts 10 eenvoudig te beantwoorden vragen een goed algemeen beeld ontstaat.

PAQT Veilig Wonen Scan device

Supersnelle ervaring

Door het selectief laden van content is de gebruikerservaring van de scan razendsnel

Geïntegreerde koppelingen

De scan heeft onder andere een koppeling met de landelijke Politie om real time inbraakcijfers te kunnen zien

PAQT veilig wonen scan koppelingen

Veelzijdig, veilig en gebruiksvriendelijk

De scan geeft ook informatie over de veiligheid van je woonomgeving. Via een koppeling met een database van de politie zie je op basis van je postcode hoeveel volbrachte inbraken in woningen, schuren en bijgebouwen er in jouw buurt plaatsvonden. Een overzicht van beschikbare, gecertificeerde slotenmakers wordt eveneens gegenereerd op basis van je postcode.

De Veilig Wonen Scan is zelf uiteraard ook goed beveiligd. Er is bijvoorbeeld geen sprake van het onnodig opslaan van gegevens. Als echte front-end applicatie is de scan bovendien heel snel, voor iedereen begrijpelijk en gebruiksvriendelijk.

PAQT veilig wonen scan platform

Verbindend platform

Deze Veilig Wonen Scan ontsluit vraag en aanbod van de gehele inbraakbeveiligingsmarkt met gecertificeerde specialisten en producten van bewezen kwaliteit. Het is een platform dat bewoners, beveiligingsspecialisten, producenten en PKVW/het CCV op een unieke wijze met elkaar verbindt.

Het is de doelstelling om binnen 1 jaar minimaal 100.000 Nederlanders te bereiken. De Veilig Wonen Scan is sinds juni 2021 beschikbaar via politiekeurmerk.nl en op veiligwonenscan.nl. De promotie wordt gesteund door onder andere gemeentes, Verbond van Verzekeraars, Bureau Slachtofferhulp, en de Vereniging Eigen Huis. De drie betrokken partijen, het CCV, PKVW en PAQT blijven de scan de komende jaren doorontwikkelen, uitbreiden en verfijnen.

Innovatieve oplossing

  • Frontend applicatie in Vue.js
  • Server-side rendering (SSR) voor korte laadtijd en SEO-optimalisatie
  • Volwaardige Single Page Application (SPA) voor gebruiksgemak

De applicatie

  • Koppeling WhatsApp Buurtpreventie
  • Beschikbare dienstverleners zichtbaar o.b.v. postcode
  • Koppeling Landelijke Politie

Wetenswaardig

  • 150 gecertificeerde slotenmakers
  • 228 goedgekeurde producenten
  • Speciale focus op gebruik via mobile en tablet

Terug naar overzicht

PAQT ambitie

Overtuigd?

Vertel ons je ambitie. We denken graag met je mee.

Neem contact op

Je bereikt me het snelst door te bellen naar 06 43 09 10 30

Vul je het formulier hiernaast in, dan reageer ik uiterlijk de eerstvolgende werkdag.
Een bericht via mail of LinkedIn kan natuurlijk ook.

Tot binnenkort!

Maurits Dijkgraaf