Hoe weet ik wat de kosten zijn voor een SaaS applicatie?

Een applicatie is een innovatief product. Dat houdt in dat het niet een standaard product is zoals een auto, wat in massaproductie wordt gemaakt. Bij een standaard product als een auto is het mogelijk om een vaste prijslijst te maken, maar bij software as a service (SaaS) werkt dat net iets anders.

Dan blijft de vraag, wat ga ik dan betalen voor een applicatie? De kosten hangen af van twee componenten: het uurtarief van het ontwikkelteam en de hoeveelheid uren die ze maken. Het uurtarief is makkelijk vast te stellen. De hoeveelheid uren hangt af van wat er gemaakt moet worden. Achteraf is het makkelijk te zeggen hoeveel iets gekost heeft, maar je wil juist van tevoren weten waar je rekening mee moet houden.

Binnen PAQT hanteren we hiervoor de RISE methode. In de fases Understand, Design en Plan van aanpak, werken we samen naar een tastbaar product. Dit product wordt zowel op processen, design als techniek uitgewerkt. De schatting die hieruit komt geeft een indicatie van de kosten van het product.

Ook tijdens het ontwikkelproces blijf je via het PAQT platform altijd op de hoogte van de stand van zaken. We gaan voor voorspelbaarheid, controle en voor de lange termijn. Daarom heb je met het PAQT platform altijd inzicht in wat er gebeurt, wat er gemaakt gaat worden en wat de indicatie is van budget en oplevertermijn.

Overige veel gestelde vragen

 • Wie bezit het intellectueel eigendom van mijn SaaS?

  Bij een SaaS applicatie is het belangrijk om goede afspraken over intellectueel eigendom te maken. Om goed te begrijpen hoe dit werkt moet je weten hoe intellectueel eigendom wordt gegenereerd en hoe dit bij het ontwikkelen van applicaties goed afgesproken kan worden.

  Lees meer over intellectueel eigendom bij SaaS
 • Kan ik mijn applicatie meenemen om door iemand anders te laten doorontwikkelen?

  Deze vraag bestaat eigenlijk uit twee delen. Als eerste wil je weten of je de beschikking hebt over de broncode, en of je hier de rechten op hebt en deze kan meekrijgen? Als tweede moet je weten of  jouw broncode geschikt is om op verder te werken.

  Lees meer over het meenemen van je applicatie
 • Hoe weet ik zeker dat ik met de juiste partner ga samenwerken?

  De keuze voor een IT-partner is zeer belangrijk. Het gaat vaak om grote bedragen en er ontstaat altijd een zekere afhankelijkheid tussen opdrachtgever en opdrachtnemer. Een echt succesvolle samenwerking draait – naast de juiste aantoonbare kwalificaties – om vertrouwen in elkaar.

  Lees meer over onze samenwerking
 • Kunnen jullie naast techniek ook helpen met funding?

  Om Nederlandse B2B-SaaS bedrijven te helpen aan hun volgende (internationale) groeistap hebben we samen met het Zweedse Partinc Capital de handen ineen geslagen.

  Er blijven nu veel kansen voor scale-ups liggen, die te maken hebben met geld én techniek. Een goede technisch partner is daarom, net als investeringen, maar een deel van de oplossing. Door de expertise van PAQT en Partinc te verenigen, is dit dé oplossing voor B2B-SaaS scale-ups met mission critical oplossingen om de volgende stap te zetten. Lees er meer over op deze pagina.

 • Hoe werkt onderhoud en support als er klanten op mijn SaaS applicatie zitten?

  Een SaaS applicatie is een levend geheel. Veel verschillende gebruikers loggen in. Vanuit de hele wereld, met verschillende devices. Gebruikers voeren verschillende handelingen uit en de applicatie kan hier verschillend op reageren. Dit zijn allemaal complexiteiten die vooral technisch van aard zijn.

  Lees meer over onderhoud en support
 • Doen jullie ook support voor eindklanten?

  Als opdrachtgever heb je zelf de meeste kennis van je eigen klanten. Uit ervaring zien wij dat de meeste vragen van eindklanten door onze opdrachtgevers snel beantwoord kunnen worden. Is er toch een vraag waar je zelf geen antwoord op weet? Dan kun je uiteraard altijd de vraag aan het ontwikkelteam stellen.

 • Waar start ik bij het ontwikkelen van een SaaS oplossing

  Het begint met een visie. Een goede SaaS oplossing voorziet in een behoefte in de markt waardoor een SaaS applicatie het leven van gebruikers een stuk gemakkelijker maakt. Daarvoor moet de software uiteraard goed en stabiel draaien.

  Lees hier meer over het ontwikkelen van een SaaS oplossing