Hoe weet ik zeker dat ik met de juiste partner ga samenwerken?

Bij PAQT weten we hoe belangrijk de keuze is voor een IT-partner. Want, laten we er niet omheen draaien: het gaat vaak om grote bedragen en er ontstaat altijd een bepaalde afhankelijkheid tussen opdrachtgever en opdrachtnemer. Binnen PAQT geloven we erin dat een echt succesvolle samenwerking – naast de juiste aantoonbare kwalificaties – gaat om vertrouwen in elkaar.

Vertrouwen ontstaat niet in één korte meeting, of via teams, of via een accountmanager met een mooie PowerPoint. Vertrouwen ontstaat door elkaar te zien en door succes met elkaar te hebben; Door de mensen die het werk ook gaan doen bij elkaar te brengen.

Om nieuwe opdrachtgevers vertrouwen te geven hebben wij RISE: een bewezen werkmethode, die gestoeld is op 29 succesfactoren. Tijdens het voorbereidingstraject werken we in meerdere sessies een applicatie uit via de fases Understand, Design en Plan van aanpak. Het ontwikkelteam dat de implementatie zal doen, is ook betrokken bij deze voorbereiding. Zowel opdrachtgever als het team kunnen hierbij aan elkaar wennen en hun meerwaarde aan elkaar tonen. Deze samenwerking wordt volledig ondersteund door ons unieke samenwerkingsplatform, de PAQT app.

Het laten uitvoeren van een RISE voorbereidingstraject staat los van de implementatie. Als opdrachtgever bepaal je dus pas ná het succesvol verlopen van dit traject of je het vertrouwen hebt om samen in zee te gaan met het team van PAQT voor de realisatie van jouw SaaS platform applicatie.

Overige veel gestelde vragen

 • Wie bezit het intellectueel eigendom van mijn SaaS?

  Bij een SaaS applicatie is het belangrijk om goede afspraken over intellectueel eigendom te maken. Om goed te begrijpen hoe dit werkt moet je weten hoe intellectueel eigendom wordt gegenereerd en hoe dit bij het ontwikkelen van applicaties goed afgesproken kan worden.

  Lees meer over intellectueel eigendom bij SaaS
 • Kan ik mijn applicatie meenemen om door iemand anders te laten doorontwikkelen?

  Deze vraag bestaat eigenlijk uit twee delen. Als eerste wil je weten of je de beschikking hebt over de broncode, en of je hier de rechten op hebt en deze kan meekrijgen? Als tweede moet je weten of  jouw broncode geschikt is om op verder te werken.

  Lees meer over het meenemen van je applicatie
 • Hoe weet ik wat ik ga betalen voor een SaaS applicatie?

  Een applicatie is een innovatief product. Dat houdt in dat het niet een standaard product is zoals een auto, wat in massaproductie wordt gemaakt. Bij een standaard product als een auto is het mogelijk om een vaste prijslijst te maken, maar bij een applicatie werkt dat net iets anders.

  Lees meer over de kosten van een SaaS applicatie
 • Kunnen jullie naast techniek ook helpen met funding?

  Om Nederlandse B2B-SaaS bedrijven te helpen aan hun volgende (internationale) groeistap hebben we samen met het Zweedse Partinc Capital de handen ineen geslagen.

  Er blijven nu veel kansen voor scale-ups liggen, die te maken hebben met geld én techniek. Een goede technisch partner is daarom, net als investeringen, maar een deel van de oplossing. Door de expertise van PAQT en Partinc te verenigen, is dit dé oplossing voor B2B-SaaS scale-ups met mission critical oplossingen om de volgende stap te zetten. Lees er meer over op deze pagina.

 • Hoe werkt onderhoud en support als er klanten op mijn SaaS applicatie zitten?

  Een SaaS applicatie is een levend geheel. Veel verschillende gebruikers loggen in. Vanuit de hele wereld, met verschillende devices. Gebruikers voeren verschillende handelingen uit en de applicatie kan hier verschillend op reageren. Dit zijn allemaal complexiteiten die vooral technisch van aard zijn.

  Lees meer over onderhoud en support
 • Doen jullie ook support voor eindklanten?

  Als opdrachtgever heb je zelf de meeste kennis van je eigen klanten. Uit ervaring zien wij dat de meeste vragen van eindklanten door onze opdrachtgevers snel beantwoord kunnen worden. Is er toch een vraag waar je zelf geen antwoord op weet? Dan kun je uiteraard altijd de vraag aan het ontwikkelteam stellen.

 • Waar start ik bij het ontwikkelen van een SaaS oplossing

  Het begint met een visie. Een goede SaaS oplossing voorziet in een behoefte in de markt waardoor een SaaS applicatie het leven van gebruikers een stuk gemakkelijker maakt. Daarvoor moet de software uiteraard goed en stabiel draaien.

  Lees hier meer over het ontwikkelen van een SaaS oplossing