Software die echt aansluit op de belevingswereld van de gebruikers. Met die motivatie in het achterhoofd werken PAQT en Key2Control sinds 2017 samen aan een SaaS-oplossing die overheid en organisaties helpt bij vraagstukken rondom de interne beheersing van bedrijfsprocessen. De perfecte match tussen technische kennis van PAQT en inhoudelijke kennis van Key2Control.

 

Online SaaS-applicatie

  • Real-time samenwerken met meerdere gebruikers
  • Kwalitatief en kwantitatief monitoren en rapporteren
  • Heldere dashboards en rapportages
  • Zeer gebruiksvriendelijk

Technische specificaties

  • Database encryptie op organisatieniveau
  • Volledig eigen omgeving met Multi-entity
  • Snelle en prettige interactieve interface dankzij Vue.JS
  • Robuuste, modulaire basis dankzij het open-source applicatieframework Laravel

Impact & gebruik

  • Gebruikt door meer dan 60 grote organisaties (o.a. gemeentes en ziekenhuizen) op dagelijkse basis
  • Dagelijks meer dan 1200 gebruikers
PAQT Overleg Jeroen Elwin

Geen klant, maar partner

Key2Control kent als geen ander de behoeftes in de markt. PAQT levert de technische kennis en slagkracht die nodig is om de doorvertaling te maken naar technische software. Samen vormen we één team, met een gezamenlijk doel: een stabiele en goed werkende SaaS-oplossing die de doelgroep verder helpt.

 

Wat zegt Key2Control over PAQT?

PAQT Maurits Dijkgraaf

De volgende stap voor je SaaS-applicatie?

Ben jij klaar voor de volgende fase van je SaaS-oplossing en wil je gas gaan geven op sales? Als expert op het gebied van SaaS deel ik graag mijn kennis en help ik je verder op weg! Maak een afspraak direct in mijn agenda of geef een belletje.

Naar de agenda van Maurits
Technologie ontwikkelt zich in een razend tempo. Doordat PAQT de ontwikkeling van onze software verzorgt, kunnen wij focussen op de inhoudelijke behoeftes van onze klanten
Bart Suers Key2Control
PAQT key2control arie hartog
PAQT begrijpt waar het om gaat. Met deze gebruiksvriendelijke, snelle en veilige applicatie kan ik mijn klanten optimaal ondersteunen bij de grote uitdagingen waar zij mee te maken hebben.
Arie Hartog Directeur Key2Control

Het vertrekpunt

Grote bedrijven, organisaties en overheden moeten zich in toenemende mate verantwoorden over steeds complexere wet- en regelgeving, bijvoorbeeld op gebied van veiligheid en privacy. Denk aan normen die vallen onder NEN/ISO of privacywetgeving als de AVG. Om hieraan te voldoen, zullen alle medewerkers in een organisatie op dezelfde manier moeten werken. Een gestandaardiseerde aanpak en juiste documentatie van werkzaamheden is daarom van groot belang.

Key2Control helpt bedrijven en instellingen hiermee, dankzij een geavanceerde Software as a Service-applicatie, ontwikkeld in samenwerking met PAQT. De software biedt klanten van Key2Control de tools om aantoonbaar ‘in control’ te zijn over hun processen. De Saas-oplossing biedt een eenduidige structuur, legt ondernomen stappen vast met behulp van een gestandaardiseerde werkwijze en biedt de mogelijkheid om interne beheersing van vrijwel elk bedrijfsproces in te richten, te beheersen, te monitoren én te verbeteren. Zo zijn bedrijven altijd voorbereid op audits en certificeringen.

Nauwe samenwerking

Wat begon met een enkele vraag voor een code review van de bestaande software, groeide uit tot een hechte samenwerking tussen PAQT en Key2Control. Sindsdien is het platform compleet vernieuwd en uitgebouwd met nieuwe functionaliteiten die aansluiten bij de wensen van de doelgroep van Key2Control.

De applicatie

De basisapplicatie bestaat uit een PDCA-module (naar de Deming Cycle: Plan, Do, Check, Act). Dat fungeert als kloppend hart van de Key2Control oplossing. Op dit dashboard komen gebruikers binnen en zien zij in één oogopslag welke bedrijfsprocessen via normenkaders worden beheerst, welke maatregelen actief zijn om dat proces te beheersen en te verbeteren en wie daarmee bezig is. Het biedt hen overzicht en geeft verder inzicht, door de mogelijkheid om meer informatie te vinden over de lopende taken en doorlooptijden. Vanuit het dashboard kunnen ook diverse rapportages geëxporteerd worden. Gebruikers kunnen via een takenmodule eenvoudig zien wat ze moeten doen, waar ze mee bezig zijn en wat ze ooit eerder hebben gedaan. Om gebruiker echt intuïtief met de software te laten werken is de presentatie heel eenvoudig ingericht.

Key2Control prioriteren
Key2Control app screenshot Bio

Aanvullende modules

Naast de basisapplicatie zijn er aanvullende modules die de gebruiker helpen met verbeteren van hun bedrijfsprocessen. De audit(management)module is gericht op ondersteuning van de verbijzonderde interne controle (VIC) en bevat een volwaardig auditdossier, voorzien van werkprogramma’s waarin bevindingen en adviezen worden vastgelegd. De module genereert automatisch een auditplan en auditrapport en ondersteunt de interne verantwoording vanuit een samenhangend beeld waarin risico’s en normen worden gekoppeld in het auditdossier.

Met de risicomanagementmodule kunnen voor elk risicogebied dreigingen worden vastgelegd op operationeel, tactisch en strategisch niveau. Deze zijn gekoppeld aan normen. Zo ontstaat een risicoprofiel met mitigerende maatregelen.

Alle modules zijn zo gemaakt dat ze elke vakspecialist faciliteren in de aantoonbaar grip hebben op het bedrijfsproces waar hij/zij voor verantwoordelijk is. Overzichtelijke dashboards zijn hiervoor de basis en zijn aangevuld met gespecialiseerde rapportagefuncties per module.

Doorontwikkelen

Key2Control blijft samen met PAQT de applicatie verder ontwikkelen. Bart Suers zegt hierover: ‘De behoefte aan het intern beheersen van bedrijfsprocessen zal door de digitale transformatie de komende jaren alleen maar toenemen bij publieke, semi-publieke en ook private organisaties. De mate waarin een organisatie in staat is om haar interne beheersing te organiseren zal dus ook uiteindelijk invloed hebben op het bestaansrecht.’

‘Voor Key2Control betekent dit dat we voor alle facetten moeten blijven inspelen op die toenemende vormen van verantwoording. Verantwoording van de bedrijfsvoering vanuit de rechtmatigheid van informatiebeveiliging, privacybescherming en informatiebeheer zal naar een hoger niveau van verantwoording getild worden. Nieuwe vormen van rechtmatigheidsverantwoording zoals financiële en fiscale rechtmatigheidsverantwoording zullen een impuls geven aan verdere standaardisatie van processen. En ruimtelijke/juridische rechtmatigheid zal zijn intrede doen. Altijd vanuit het gedachtegoed dat we die complexiteit zo eenvoudig mogelijk willen afbeelden in de software om aan te haken op de belevingswereld van de eindgebruiker.’

Ontwikkelproces

De doelgroep van Key2Control wordt tijdens het ontwikkelproces nauw betrokken. Bij nieuwe modules binnen de SaaS-oplossing, brengen we de behoeftes duidelijk in kaart en vertalen we deze naar een visuele mock-up. Hiermee toetsen we of het doel wordt bereikt en scherpen we de ideeën in samenspraak met de doelgroep verder aan. Deze tussenstap in het ontwikkelproces zorgt voor een nóg beter eindproduct.

Whitepaper Succesvol software ontwikkelen hoeft niet moeilijk te zijn

Lees ook: Succesvol software ontwikkelen hoeft niet moeilijk te zijn

Software maakt het leven makkelijker. Maar kan software implementeren zélf misschien ook makkelijker? Dat kan zeker! Dankzij een nieuwe manier van werken met de veelbelovende naam Rise. Het geheim? Op 34 cruciale punten continu uitzoomen naar de business.
Hoe maak je software ontwikkelen makkelijk? In dit whitepaper vertellen we je er meer over.

Download whitepaper: Succesvol software ontwikkelen hoeft niet moeilijk te zijn

Vul hier je e-mailadres in en ontvang het whitepaper Succesvol software ontwikkelen hoeft niet moeilijk te zijn.

Heb je na het lezen nog vragen? Dan beantwoord ik die graag.

 

Maurits Dijkgraaf
Naam(Vereist)
E-mailadres
Telefoon

Andere SaaS cases

Terug naar overzicht

PAQT ambitie

Overtuigd?

Vertel ons je ambitie. We denken graag met je mee.

Neem contact op

Je bereikt me het snelst door te bellen naar 06 43 09 10 30

Vul je het formulier hiernaast in, dan reageer ik uiterlijk de eerstvolgende werkdag.
Een bericht via mail of LinkedIn kan natuurlijk ook.

Tot binnenkort!

Maurits Dijkgraaf