Het antwoord op deze vraag is tweeledig, namelijk:
- Heb ik de beschikking over de broncode, heb ik hier de rechten op en kan ik deze meekrijgen?
- Is mijn broncode geschikt om op verder te werken?
Het antwoord op deze vraag is tweeledig, namelijk:
Bij de FAQ “Wie bezit het intellectueel eigendom van mijn SaaS?” kun je lezen hoe het zit rondom de rechten op je broncode. Belangrijk is dat je deze rechten bezit. Ook is het belangrijk om af te spreken met het softwarebedrijf of je de broncode mag opvragen en of hier kosten aan verbonden zijn. Bij PAQT kunnen opdrachtgevers op elk moment hun broncode kosteloos opvragen.
Het antwoord op de tweede deelvraag is moeilijker te beantwoorden. De vraag is namelijk ook: wanneer kun je verder aan andermans broncode? We proberen de vraag toch zo volledig mogelijk te beantwoorden.
Er zijn meerdere platformen waarop je een applicatie kan ontwikkelen. Binnen PAQT maken we veel gebruik van Laravel, Symphony en Vue.JS framework. Hoe meer ontwikkelaars gebruik maken van een platform, hoe meer programmeurs en bedrijven het kunnen overnemen.
Een SaaS applicatie kan er aan de buitenkant heel mooi uitzien, maar dat hoeft niet te betekenen dat het onder de motorkap goed georganiseerd is. Net zoals je op het fundament van een woonhuis geen toren moet bouwen is dat bij een applicatie net zo.
Hoe kom je er dan achter hoe goed een applicatie ontwikkeld is? Dit kun je doen door een applicatie assessment te laten uitvoeren. Bij PAQT doen we dit regelmatig voor opdrachtgevers die een applicatie bij ons in beheer willen laten nemen. We staan er altijd voor open als wij zelf gereviewed worden op kwaliteit. We garanderen dat elke applicatie die wij opleveren een acht krijgt bij een review door een gerenommeerde externe auditor.
Bij een SaaS applicatie is het belangrijk om goede afspraken over intellectueel eigendom te maken. Om goed te begrijpen hoe dit werkt moet je weten hoe intellectueel eigendom wordt gegenereerd en hoe dit bij het ontwikkelen van applicaties goed afgesproken kan worden.
Lees meer over intellectueel eigendom bij SaaSEen applicatie is een innovatief product. Dat houdt in dat het niet een standaard product is zoals een auto, wat in massaproductie wordt gemaakt. Bij een standaard product als een auto is het mogelijk om een vaste prijslijst te maken, maar bij een applicatie werkt dat net iets anders.
Lees meer over de kosten van een SaaS applicatieDe keuze voor een IT-partner is zeer belangrijk. Het gaat vaak om grote bedragen en er ontstaat altijd een zekere afhankelijkheid tussen opdrachtgever en opdrachtnemer. Een echt succesvolle samenwerking draait – naast de juiste aantoonbare kwalificaties – om vertrouwen in elkaar.
Lees meer over onze samenwerkingOm Nederlandse B2B-SaaS bedrijven te helpen aan hun volgende (internationale) groeistap hebben we samen met het Zweedse Partinc Capital de handen ineen geslagen.
Er blijven nu veel kansen voor scale-ups liggen, die te maken hebben met geld én techniek. Een goede technisch partner is daarom, net als investeringen, maar een deel van de oplossing. Door de expertise van PAQT en Partinc te verenigen, is dit dé oplossing voor B2B-SaaS scale-ups met mission critical oplossingen om de volgende stap te zetten. Lees er meer over op deze pagina.
Een SaaS applicatie is een levend geheel. Veel verschillende gebruikers loggen in. Vanuit de hele wereld, met verschillende devices. Gebruikers voeren verschillende handelingen uit en de applicatie kan hier verschillend op reageren. Dit zijn allemaal complexiteiten die vooral technisch van aard zijn.
Lees meer over onderhoud en supportAls opdrachtgever heb je zelf de meeste kennis van je eigen klanten. Uit ervaring zien wij dat de meeste vragen van eindklanten door onze opdrachtgevers snel beantwoord kunnen worden. Is er toch een vraag waar je zelf geen antwoord op weet? Dan kun je uiteraard altijd de vraag aan het ontwikkelteam stellen.
Het begint met een visie. Een goede SaaS oplossing voorziet in een behoefte in de markt waardoor een SaaS applicatie het leven van gebruikers een stuk gemakkelijker maakt. Daarvoor moet de software uiteraard goed en stabiel draaien.
Lees hier meer over het ontwikkelen van een SaaS oplossing