SaaS

Jouw SaaS-oplossing snel doorontwikkelen

Leestijd 5 min

Door Maurits Dijkgraaf

Succesvolle Software as a Service kan snel een vlucht nemen. Je ziet een gat in de markt, onderzoekt het, springt erin en ontwikkelt met een klein team de eerste applicatie. Het blijkt een waar succes, maar dan begint het: hoe ontwikkel je verder? Een extern ontwikkelteam, zoals één van de SaaS-ontwikkelteams van PAQT, biedt de oplossing.

De volgende stap voor jouw SaaS

Wanneer een goed product staat als een huis, is de volgende stap vaak de grote uitdaging. Hoe maak je van dat huis een compleet huizenblok, of zelfs een straat? Anders gezegd: hoe til je jouw applicatie naar het volgende niveau? Het eigen team van developers, waarmee de basis is gelegd voor je succesvolle onderneming, loopt tegen de grenzen van de capaciteit aan. Maar je wil nieuwe markten verkennen, nieuwe toepassingen en modules introduceren, kortom: je wil dóór.

Ruimte creëren

Met het inschakelen van een ontwikkelteam van PAQT, creëer je ruimte voor jou én jouw eigen developers. Het team werkt zelfstandig, of samen met jouw eigen ontwikkelaars, om jouw toekomstambities snel te verwezenlijken. Het team geeft extra slagkracht, waardoor iedereen de ruimte krijgt om terug te gaan naar de basis van de eigen taken. De eigen developers focussen bijvoorbeeld op het draaiend houden van de bestaande applicatie, terwijl het ontwikkelteam focust op het door ontwikkelen van nieuwe modules, of een complete 2.0 versie van jouw software.

Zelf krijg je als ondernemer ook weer focus. Door het ontwikkelproces uit te besteden, krijg je ruimte om de markt verder te verkennen, nieuwe ideeën te ontwikkelen en saleskansen te grijpen. Door ieders focus, neemt jouw software op maat een verdere vlucht.

Ervaring van SaaS-professionals

Het inschakelen van een eigen PAQT-ontwikkelteam heeft nog een voordeel. De teams hebben namelijk een brede ervaring binnen het ontwikkelen van SaaS applicaties. Die kennis nemen ze mee wanneer ze jouw software door ontwikkelen. Je krijgt een gezonde, frisse blik op jouw product, met de ogen van een team van experts. De inzichten die daar uitkomen, zijn zeer waardevol om jouw applicatie naar het volgende niveau te tillen.

Maak kennis met de ontwikkelteams
PAQT Maurits Dijkgraaf

Eigen, maar flexibel

Hoe gaat dat in zijn werk, zo’n extern team? Alles start met jouw ambitie. Waar wil je heen met jouw product? Vanuit onze bewezen werkwijze Rise , willen we die ambitie eerst doorgronden, voor we de volgende stap zetten. Vervolgens werken we in duidelijke stappen naar het verwezenlijken van jouw ambitie. Je mag ons beschouwen als je eigen collega’s, die net als jij een succes willen maken van jouw product. Hoewel we ons onderdeel van jouw bedrijf voelen, zijn we tegelijk flexibel inzetbaar via losse sprints. Je blijft dus altijd in control over de snelheid van de ontwikkelingen.

Liever zelf ontwikkelen?

Misschien lees je dit en laat je jouw oplossing liever doorontwikkelen door jouw eigen developers. Ook dan biedt PAQT de oplossing. Bied jouw eigen team de ruimte, door de operationele taken uit handen te geven. Met DevOps as a service  zorgen wij dat jouw bestaande applicatie continu gemonitord en up-to-date blijft, terwijl jouw eigen mensen de volgende stap uitdenken.

Meer weten? Neem contact op met mij op. Als SaaS-specialist kan ik je verder helpen. Dat weet ik zeker!

Neem contact op

Je bereikt me het snelst door te bellen naar

06 43 09 10 30

Vul je het formulier hiernaast in, dan reageer ik uiterlijk de eerstvolgende werkdag.
Een bericht via mail of LinkedIn kan natuurlijk ook.

Tot binnenkort!

Maurits Dijkgraaf

Deze bedrijven gingen je voor

We kunnen wel zeggen dat we ervaring hebben met SaaS, maar nog liever laten we het zien. Bekijk hier enkele succescases van klanten die PAQT ook inschakelden voor hun oplossing.

 

Succes cases

Meer cases

Meer over Informatie over SaaS

Alle artikelen

Scale-up software workshop cta

Snel leveren en duurzaam groeien?

Wil jij steeds harder, maar gaat je techniek steeds trager? Vraag gratis en vrijblijvend de Scale-up software workshop aan.