SaaS

SaaS model: Hoe werkt het?

Leestijd 2 min

Door Maurits Dijkgraaf

Het lanceren van een Software as a Service oplossing is een hele onderneming, maar met de juiste kennis en de juiste partners start je heel eenvoudig. Wil jij software aanbieden volgens een SaaS model? PAQT helpt je graag!

PAQT secure login

Ieder zijn focus: software vs. sales

Wanneer je een SaaS model in de markt wil zetten, zijn meerdere aspecten belangrijk. Jouw software biedt een oplossing voor gebruikers. Die gebruiker moet je dus als geen ander kennen: wie ze zijn, wat ze wensen én hoe je ze moet bereiken. Als bedenker van jouw oplossing ken je je doelgroep en je markt als geen ander. Daarom is het belangrijk dat jouw focus ligt op de sales en marketing van jouw SaaS.

Dan blijft nog over: de techniek. De oplossing die je als SaaS model aanbiedt, moet ontwikkeld en onderhouden worden. Door het inschakelen van een softwarebedrijf PAQT, heb je het voordeel van een eigen ontwikkelteam met volop kennis van software as a service, dat je flexibel per sprint in kunt schakelen. Hierdoor houdt ieder zijn focus: PAQT pakt de verantwoordelijkheid voor de IT, zodat jij kunt focussen op de marketing en sales.

PAQT Maurits Dijkgraaf

Weten hoe dit werkt?

Weten hoe dit werkt? SaaS consultant Maurits deelt graag zijn kennis over het SaaS model en helpt je verder op weg! Maak direct een afspraak of bekijk de SaaS desk voor meer informatie.

Bekijk SaaS desk
PAQT Service & support

Hoe werkt een SaaS model? 

Een SaaS model is gericht op het verkopen van software als dienst. Dat heeft meerdere voordelen. Door het als abonnement in de markt te zetten, creëer je een continue bron van inkomsten en bind je gebruikers aan jouw product. Daarnaast geeft dit business model je de gelegenheid om je product steeds verder te ontwikkelen, op basis van de behoeftes van je gebruikers. Kortom: je begint met de basisbehoefte van jouw klanten en bouwt je oplossing steeds verder uit. Of je houdt het simpel en zorgt dat de basisbehoefte tot in perfectie wordt ingevuld. Alles hangt af van de wens van je doelgroep en jouw ambities!

Download whitepaper: Maak een succes van je software start-up

Vul hier je e-mailadres in en ontvang direct het whitepaper Maak een succes van je software start-up.

Heb je na het lezen nog vragen? Dan beantwoord ik die graag.

Maurits Dijkgraaf
Naam(Vereist)
E-mailadres
Telefoon
Toestemming(Vereist)

Starten met jouw SaaS model

Kun je niet wachten om te starten? In drie weken kunnen we al een werkende oplossing realiseren. In korte, intensieve sprints ga je samen met je eigen PAQT ontwikkelteam aan de slag. Door te focussen op de belangrijkste doelen van jouw applicatie, maar ook door slim gebruik te maken van bestaande modules, creëren we een compleet werkende oplossing die de kernbehoeftes van je doelgroep vervult. Hierdoor kun je jouw SaaS model direct uitrollen naar je eerste klanten. In de daarop volgende sprints werken we aan vervolgstappen die we samen bepalen. Jij houdt altijd de controle over de volgende stappen.

Onze werkwijze

Wij hebben al menig SaaS oplossing samen met onze klanten ontwikkeld. Hierdoor kunnen we putten uit diverse basismodules die we eerder ontwikkelden. We kennen bovendien de valkuilen, maar zeker ook de succesfactoren van het ontwikkeltraject. Die komen samen in onze werkmethode Rise. In vier gestructureerde fases, van het doorgronden van jouw ambities tot het opleveren van een eerste werkende oplossing, brengen we jouw idee tot grotere hoogte. Via het PAQT-platform blijf je real-time op de hoogte van de voortgang. Jij staat aan het roer.

Deze bedrijven gingen je voor

We kunnen wel zeggen dat we ervaring hebben met SaaS, maar nog liever laten we het zien. Bekijk hier enkele succescases van klanten die hun software ook volgens SaaS model in de markt zetten.

Meer over Informatie over SaaS

Alle artikelen

PAQT Start today

Vragen?

We staan voor je klaar om ze te beantwoorden.

Neem contact op

Je bereikt me het snelst door te bellen naar 06 43 09 10 30

Vul je het formulier hiernaast in, dan reageer ik uiterlijk de eerstvolgende werkdag.
Een bericht via mail of LinkedIn kan natuurlijk ook.

Tot binnenkort!

Maurits Dijkgraaf